Wijn & Spijs Workshop

Ben jij een liefhebber van koken en wil je gerechten naar een hoger niveau tillen met de juiste wijn? In de Wijn & Spijs Workshop neem ik je mee in de kunst van smaakbalans. Leer hoe zoet, zuur, bitter, zout en umami elkaar versterken of juist tegenwerken - en maak van elk diner een onvergetelijke beleving.

Interesse?

Wat kun je verwachten?

  • De basisprincipes van wijn-spijs combinaties

  • Leer over texturen, zuren, smaken en emoties

  • Hoe je smaken in balans brengt en ze elkaar versterken

  • Praktische tips om zelf te combineren

  • vanaf 8 personen, thuis of op het werk te realiseren. Maar alles is mogelijk!

Hoe anderen het ervaren hebben

  • "Cente doet bij ons de Wine Time Friday (wijnbeleving) met heel veel enthousiasme. Met zijn kennis vinden onze gasten het altijd super interessant en gezellig. Heel vaak komen de gasten dan ook terug voor een 'WTF' met aansluitend een diner."

    Nico Tettero, eigenaar restaurant Hof van Holland Noordwijk

  • "Wij hebben een fijne ervaring gehad met sommelier Cente. Mijn man had eerst een wijn waar hij niet helemaal tevreden over was. Op advies van Cente een andere win gekregen en deze vond hij perfect smaken bij het a la carte gerecht. Met veel enthousiasme geeft Cente advies en laat hij wijnen proeven. Topavond!"

    Jolanda Stark, Noordwijk

  • "Ik dacht dat ik aardig wat wist over wijn, maar na de workshop van Cente 'proef' ik zoveel meer dan voorheen."

    Mark, thuiskok

Voor wie?

  • Hobbykoks, wijnliefhebbers, horeca professionals en levensgenieters, iedereen die een stap verder wil gaan in het samenbrengen van eten en wijn, de do’s en don’ts

Klaar om wijn te beleven?

Of je nu je smaakpapillen wilt verrassen, je gasten een onvergetelijke avond wilt bezorgen, of je horecateam meer kennis wilt meegeven — ik help je graag.